Hyvän Yhteisö on turvallisten yhteisöjen koti. Se on hengellinen levähdyspaikka ja koti tämän elämän matkustajille. Voit ajatella sitä aikaan ja paikkaan rajoittamattomana yhteisönä, jossa saat hengellistä ohjausta ja voit kasvaa turvallisessa online-yhteisössä.
Kaikkia yhteisön 'huoneita' (ts. ryhmiä) yhdistää Kristuksen rakkaus, mitä me jokainen heijastamme ympäristöömme. Kristus ja Jumalan rakkaus on elämän keskiössä, kaikki muu on kehällistä, kuten logomme viestittää.
Hyvän Yhteisön 'huoneet' toimivat kukin omien periaatteidensa mukaan - osa verkossa, osa kasvokkain. Voit kuulua yhteen tai useampaan 'huoneeseen' mieltymystesi mukaan ilman painetta kuulua isompaan tai tiiviimpään yhteisöön. Voit siis ajatella Hyvän Yhteisön askeleeksi kohti seurakuntaa tai vaihtoehtona seurakunnalle, kun elämäntilanteesi tai tapasi tehdä hengellistä matkaa ei sovi perinteiseen seurakuntakontekstiin.
On syysi väljempään yhteyteen sitten arjen kiire, matkustaminen, epäsäännölliset työajat tai halu välttää sosiaalisia tilanteita, niin kaikki syyt ovat "ihan okei" eikä kukaan kysele niitä täällä. Olemme jokainen oman matkamme kulkijoita ja kohtaamme täällä tukeaksemme toisiamme ja samalla siis kuljemme palan matkaa yhdessä.
Joku on verrannut Hyvän Yhteisöä 'kevyt yrittäjyyteen' kutsumalla yhteisöä 'kevyt seurakunnaksi', jossa kasvetaan yhdessä Kristukseen, kunnes olemme kenties valmiit tiiviimpään yhteyteen.
'Huoneiden' foorumeilla tai kokoontumisissa voit keskustella turvallisesti. Toiminnassa noudatamme turvallisen yhteisön periaatteita. Täällä voimme keskustella ja kokoontua suojassa avointen keskustelu- ja seminaarialustojen häiriköinniltä. Voit kontaktoida muita jäseniä tai pyytää tukea ryhmien ohjaajilta. Huomaa kuitenkin, että jokaisella on vapaus olla vastaamatta - sinullakin. Syitä on monia, mutta täällä emme niitä kysele.
Hyvän Yhteisön sisältö täällä onlinessa jakautuu kahteen kategoriaan. Ensimmäisessä (Hyvän ohjaus) on ohjauksia, koulutuksia ja teemallisia kokoontumisia. Toinen (Yhteisötalo) avaa oven 'yhteisöhuoneisiin', jotka ovat luonteeltaan eri aihepiirien ja kiinnostusten pariin kokoontuneita pienryhmiä ja yhteisöjä. Niiden sisältö koostuu lähinnä keskusteluista ja kokoontumisista.
Lisätietoja: Jori Brander